Leren vallen

Kinderen leren vallen

Kinderen vallen vaak. Thuis, tijdens het buitenspelen, maar ook op school. Door te vallen leren kinderen hun grenzen kennen en te verleggen. Te weinig bewegen en overgewicht zorgen er echter voor dat kinderen steeds vaker verkeerd vallen. In het bewegingsonderwijs staan veel ongevallen al jaren op nr. 1

Om kinderen veilig te leren vallen en ongevallen te verminderen is er een lespakket ontwikkeld “vallen is ook een sport”. Ik werk met dit lespakket die handvatten en materiaal geeft om leerlingen te leren vallen. Dit lespakket is ontwikkeld in samenwerking met Yos lotens ( valpedagoog en gym-judoleraar)  en 2Basics.

In het schooljaar 2009-2010 is met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat dit lespakket effectief is. De kans op verwondingen door vallen wordt hiermee met de helft verkleind. Daarnaast zijn kinderen door de lesmethode uit dit lespakket minder angstig om te vallen. Ze krijgen daarbij meer zelfvertrouwen en meer het gevoel dat ze zichzelf kunnen redden. Kinderen doen daardoor met meer plezier en vaker mee aan spel en bewegingsactiviteiten zoals buitenspelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s